Η εκδρομή στο «ρέμα», παράδοση με ζωή πάνω από τριάντα συνεχόμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 16 Αυγούστου με πολύ καλή συμμετοχή και έδωσε την ευκαιρία για μια διαφορετική δραστηριότητα μέσα στις μέρες του πανηγυριού. Μια απόδραση στην πανέμορφη Χρυσιώτικη φύση και ένας άλλος τρόπος έκφρασης των νέων του χωριού μας.

(Διαβάστε Περισσότερα…)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρά τις δυσκολίες των καιρών, η λαχειοφόρος αγορά που εδώ και μήνες διενεργούνταν από τα μέλη του συλλόγου μας.

Η κλήρωση έγινε όπως αναφερόταν στις 23 Αυγούστου στις 7.00μ.μ. σύμφωνα με τα τρία τελευταία ψηφία του 1ου λαχνού του λαϊκού λαχείου και ο οποίος ήταν ο αριθμός: 41061. Ο πρώτος τυχερός δηλ. που κέρδισε και την τηλεόραση SONY 40″ ήταν αυτός που είχε το λαχνό με τον αριθμό 0061.

(Διαβάστε Περισσότερα…)

Ξεχωριστή βραδιά και φέτος αποτέλεσε η λαϊκή βραδιά στις 16 Αυγούστου που οργανώνει ο σύλλογος και συμμετέχουν οι χωριανοί και όλοι οι φίλοι επισκέπτες του χωριού μας.

Το γλέντι κράτησε ως το ξημέρωμα και σ’ αυτό βοήθησε η εξαιρετική ορχήστρα του Γιάννη Ρίζου που χρόνια τώρα μας διασκεδάζει και ακούραστα ξενυχτά μαζί μας.

Η βραδιά ήταν εμπλουτισμένη με πολλές εκπλήξεις που την έκαναν ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Πρώτα-πρώτα διενεργήθηκε λαχειοφόρος με αρκετά δώρα που κληρώθηκαν άμεσα κοντά στα μεσάνυχτα και είχαμε αρκετούς τυχερούς. Τα δώρα που κληρώθηκαν ήταν: χρυσό δαχτυλίδι και χρυσό ζεύγος σκουλαρίκια (προσφορά του χωριανού μας Χειλά Νέστορα που διατηρεί κατάστημα κοσμημάτων στη Θεσσαλονίκη), πίνακας  σαλονιού (προσφορά του χωριανού μας Καρανίκα Δημήτρη που διατηρεί κατάστημα επίπλων στη Λαμία), 5 μπουκάλια κρασί (προσφορά του χωριανού μας Καρανίκα Βασίλη που διατηρεί  ψαροταβέρνα στη Λαμία), δοχείο μέλι (προσφορά του χωριανού μας Θάλλα Γιώργου, παραγωγού στο χωριό) κ.ά.

(Διαβάστε Περισσότερα…)

Κατασκευάστηκε στις αρχές Αυγούστου το μνημείο πεσόντων που είχε προγραμματίσει  ο σύλλογός μας.

Η κατασκευή του έγινε από το συνεργείο του τοπικού εργολάβου κ. Κων/νου Φούκα, σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα – μηχανικού και επίκουρου καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιου Γιαννίτσαρη, τον οποίο για μια φορά ακόμη ευχαριστούμε θερμά και την επίβλεψη του προέδρου του συλλόγου κ. Αντώνη Καρανίκα και του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Ηλία Καρανίκα.

(Διαβάστε Περισσότερα…)

του Αντώνη Θ. Καρανίκα

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο χωριό, διαπίστωσα με μεγάλη ικανοποίηση πως όλοι οι δρόμοι του ήταν καθαροί και περιποιημένοι, πινακίδες που καλωσορίζουν τον επισκέπτη κι άλλες να έχουν τοποθετηθεί, τα παγκάκια και οι κούνιες στην παιδική χαρά ήταν επισκευασμένα και αρκετά άλλα πράγματα που δείχνουν ότι το χωριό μας υποδέχεται με σεβασμό τους επισκέπτες του και αντιστέκεται στη δυσκολία των καιρών.
Όλα αυτά βέβαια στηρίζονται στις άοκνες προσπάθειες του προέδρου της τοπικής μας κοινότητας του κ. Ηλία Α. Καρανίκα και στη διαρκή αρωγή του πολιτιστικού μας συλλόγου Χρυσιωτών. Με δεδομένο μάλιστα πως ακόμη δεν έχουν δοθεί χρήματα στο δήμο Αγράφων και έτσι δεν έχουν πάρει και οι κοινότητες, είναι σημαντικό το ότι γίνονται αυτές οι ενέργειες, μερικές μάλιστα με ίδια χρηματοδότηση του προέδρου και άλλες με τη βοήθεια του συλλόγου μας.

(Διαβάστε Περισσότερα…)

 Αντώνης ΚαρανίκαςΣυνάντηση με το δήμαρχο του δήμου μας (Αγράφων) κ. Δημήτρη Τάτση και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικών υπηρεσιών και Αλληλεγγύης κ. Ευθύμιο Μιχόπουλο είχε ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Αντώνης Καρανίκας, την Τρίτη 28 Ιουνίου, για θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου στο χωριό.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος, διαπιστώθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής άριστη διάθεση συνεργασίας και στήριξης των ενεργειών του συλλόγου και κατανόησης των τοπικών ζητημάτων και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε και πάλι επιτυχία στο έργο τους.

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010, με θέματα την εκλογή προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

Αναφορικά με το προεδρείο, εκλέχθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία οι κάτωθι:

(Διαβάστε Περισσότερα…)

Ηλίας Καρανίκας(ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ)

Ο πρόεδρος της κοινότητάς μας κ. Ηλίας Α. Καρανίκας ανακοίνωσε το προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011, το οποίο συναποφασίστηκε ομόφωνα ύστερα από πρόσκληση σε γενική συνέλευση των κατοίκων του χωριού μας, με την παρουσία του αναπληρωτή προέδρου κ. Ιωάννη Γ. Μαρούλη.

Το τεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να εγκριθεί απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του και να ενταχθεί στο οικονομικό έτος 2011 και έχει ως εξής: (Διαβάστε Περισσότερα…)

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά περισσότεροι χωριανοί και φίλοι μας, αλλά κυρίως οι νέοι μας, αποφάσισε να ορίσει την εγγραφή κάθε νέου μέλους καθώς και τον πρώτο (1o) χρόνο συνδρομής του ΔΩΡΕΑΝ. Διευκρινίζεται ότι μπορεί να εγγραφεί στο σύλλογό μας καθένας, ασχέτως καταγωγής, από δεκαοχτώ ετών και άνω.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας πολύ εύκολα   από το site μας!

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας