Αξέχαστες βραδιές διασκέδασης με παραδοσιακή δημοτική μουσική, αλλά και λαϊκή ορχήστρα.

Το καλοκαίρι έφτασε. Η καταπράσινη και δροσερή Χρύσω  είναι έτοιμη  να μας υποδεχτεί. Ειδικά δε τον Αύγουστο, τον μήνα των διακοπών,    που περιμένουν όλοι να ξεφύγουν  από την καθημερινότητα και να ξεχάσουν, έστω για λίγο, τα προβλήματα που τους απασχολούν.  Τον μήνα  που θέλουν όλοι να βρεθούν στο χωριό, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και τόπους, να διασκεδάσουν και να ξενυχτίσουν και βέβαια να γεμίσουν τη ψυχή τους με ευχάριστες εντυπώσεις από τη γενέτειρά τους .

Στο χωριό μας τον Αύγουστο, όπως και κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσουν τις αντίστοιχες ανάγκες όλων όσων παρευρεθούν στη Χρύσω.

Φέτος η δημοτική ορχήστρα για το πανηγύρι του 15Αύγουστου, την παραμονή και ανήμερα (όλη την ημέρα και το βράδυ) είναι του γνωστού και εξαιρετικού κλαρινίστα Ηλία Νιώρα. Τον συνοδεύουν στο τραγούδι ο Βαγγέλης Ποζιός, η Αναστασία Χειλά, και ο Πάνος Θεοδωρογιάννης που παίζει και κιθάρα και συμπληρώνουν το σχήμα το αρμόνιο και τα ντραμς.

Τα μέλη, που συνθέτουν την ορχήστρα, αποτελούν άριστο ηχητικό σύνολο παραδοσιακής δημοτικής μουσικής και εγγυώνται ένα ξεχωριστό διήμερο διασκέδασης.

Αντίστοιχα εξαιρετική, γνωστή και επιτυχώς δοκιμασμένη από παλιότερα είναι και η σύνθεση των μελών της λαϊκής ορχήστρας, που θα μας διασκεδάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τη βραδιά της 16ης Αυγούστου, σ’ ένα λαϊκό γλέντι που παραδοσιακά κρατάει ως το ξημέρωμα και το προσφέρει δωρεάν ο σύλλογός μας.

Υπεύθυνος της ορχήστρας είναι ο Δημήτρης Δροσίνης,  που παίζει και κιθάρα, στο τραγούδι η Βάλια και ο Κώστας Μονιάς και στο μπουζούκι ο Κώστας Κεφιρίδης.

 Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας να μας επισκεφτούν και εκτός απ’ την φιλοξενία μας, θα απολαύουν ξεκούραστες, ήρεμες και οικονομικές διακοπές, αλλά κι ένα τριήμερο έντονης διασκέδασης παρέα με συγγενείς και φίλους.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


  • Δευτέρα 13 Αυγούστου

Πάρτι νεολαίας το βράδυ στον Αϊ-Γιώργη

  • Τρίτη 14 Αυγούστου

Παραμονή πανηγυριού με την παραδοσιακή  δημοτική ορχήστρα.

  • Τετάρτη 15 Αυγούστου

Λειτουργία και δοξολογία στην εκκλησία της Παναγίας και αρτοκλασία στην πλατεία του χωριού. Συνέχεια με ημερήσιο πανηγύρι, αλλά και ολονύκτιο.

  • Πέμπτη 16 Αυγούστου

-Εκδρομή νεολαίας στο ποτάμι στις Λογγές.

-Λαϊκή Βραδιά με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα και γλέντι μέχρι το ξημέρωμα, προσφορά του συλλόγου μας.

  • Σάββατο 18 Αυγούστου

Ερχομός της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ από τη μονή Κορώνης και εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία στα στενά Σούιλα.

  • Κυριακή 19  Αυγούστου

-Λειτουργία, δοξολογία και αρτοκλασία στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ το πρωί.
-Αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης από τους κατακτητές Ιταλούς το 1942, στη θέση Νιμάτια. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία και στη συνέχεια δεξίωση στο χώρο της πλατείας του χωριού.   Την εκδήλωση οργανώνει ο δήμος Αγράφων.

  • Παρασκευή 24 Αυγούστου

Λειτουργία στο εκκλησάκι των Αγίων Κων/νου και Ελένης, στο συνοικισμό Γούρδεση, ανήμερα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Στο όμορφο και ιστορικό χωριό μας επιλέχτηκε να εορταστεί  φέτος η εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Ευρυτανίας με την ευκαιρία της αποπεράτωσης του νεόκτιστου μνημείου πεσόντων που κοσμεί το προαύλιο του σχολείου μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νομού μας κάθε χρόνο επισκέπτεται ένα από τα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας και πραγματοποιεί την εκδήλωσή του.

Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ευρυτανίας  κ. Καρανίκας Ηλίας, ο αντιδήμαρχος  Αγράφων κ. Μιχόπουλος Ευθύμιος, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας, Κώστας Χούπας, που ήταν και ο κύριος ομιλητής και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.
(Διαβάστε Περισσότερα…)

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 έγινε στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθήρων στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 5) το ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων που περιλάμβανε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τη βράβευση των τέως προέδρων της ομοσπονδίας και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι ευρυτανικών συλλόγων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Καρανίκα και τα μέλη Χαλκιά Βασιλική και Καράνη Νικόλαο. Η Βασιλική Χαλκιά βραβεύτηκε μεταξύ άλλων διατελεσάντων προέδρων της Ο.Ε.Σ. Χαρακτηριστική πάντως ήταν η περιορισμένη συμμετοχή. (Διαβάστε Περισσότερα…)

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Πάρνων», συνάντηση των προέδρων (ή εκπροσώπων τους) των πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμπά Βασίλειο και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Τσιτσάνη Λάμπρο, ο οποίος διεύθυνε και τη συζήτηση.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καραμπά και είχε ως σκοπό την άμεση ενημέρωση των συλλόγων για θέματα που αφορούν στο νομό μας συνολικά και σε διάφορους τομείς, με προτεραιότητα τα θέματα ανάπτυξης. Συζητήθηκαν και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως τα έθεσαν οι ομιλητές – πρόεδροι των συλλόγων, οι οποίοι υπέβαλαν και τις προτάσεις τους.
Καταβλήθηκε προσπάθεια να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη σε όλα τα ερωτήματα και δόθηκε η υπόσχεση να επαναληφθεί σύντομα μια παρόμοια συνάντηση. (Διαβάστε Περισσότερα…)

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 12 Φεβ. 2012 και ώρα 11.30, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας στην αίθουσα του καταστήματος Palmie bistro  ΙΟΦΩΝΤΟΣ 29-31, έναντι ξενοδοχείου CARAVEL ,στην Αθήνα. Παραβρέθηκαν πολλοί χωριανοί μας και φίλοι του συλλόγου μας.
Μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο βουλευτής του νομού μας και χωριανός μας Ηλίας Δ. Καρανίκας, ο  πρόεδρος του χωριού μας κ. Ηλίας Α. Καρανίκας, ο χωριανός μας και πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου μνήμης Άρη Βελουχιώτη κ.Βασίλης Πριόβολος και ο συναγωνιστής του στην Εθνική Αντίσταση κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου Μαυροματιανών κ. Νίκη Ρέκκα, ο κ. Γιάννης Μάκκας από το σύλλογο Μαραθιωτών και άλλοι. Τους ευχαριστούμε  για την παρουσία τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Καρανίκας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχήθηκε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ και κάλεσε όλους τους Χρυσιώτες και φίλους του χωριού μας να σταθούν κοντά στο σύλλογό μας και να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του για το καλό του αγαπημένου μας χωριού.
Ιδιαιτέρως για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά το ζεύγος Γεωργίου και Ελένης Κουτρουλιά για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του καταστήματός τους  Palmie bistro και για την προσφορά καφέ και αναψυκτικών.  Κατάγονται από τη Μαυρομάτα και είναι φίλοι του συλλόγου μας και επισκέπτονται κάθε χρόνο και το χωριό μας. Τους ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και επαγγελματική επιτυχία.