Κατασκευάστηκε στις αρχές Αυγούστου το μνημείο πεσόντων που είχε προγραμματίσει  ο σύλλογός μας.

Η κατασκευή του έγινε από το συνεργείο του τοπικού εργολάβου κ. Κων/νου Φούκα, σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα – μηχανικού και επίκουρου καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιου Γιαννίτσαρη, τον οποίο για μια φορά ακόμη ευχαριστούμε θερμά και την επίβλεψη του προέδρου του συλλόγου κ. Αντώνη Καρανίκα και του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Ηλία Καρανίκα.

Το μνημείο απεκόμισε τα θετικά σχόλια όλων των επισκεπτών του χωριού μας και πραγματικά είναι απολύτως ενταγμένο αισθητικά στον ευρύτερο χώρο, τον οποίο και ανέδειξε. Τα υλικά κατασκευής του είναι η πέτρα και ελάχιστα το μάρμαρο, υλικά που ανακλούν το φως και ταιριάζουν με την αρχιτεκτονική της τοπικής παράδοσης.

Το χαρακτηρίζουν η απλότητα και η ισορροπία στην κατασκευαστική του τεχνική. Η στιβαρότητα και η επιβλητικότητα της όψης του εγγυώνται την αέναη απόδοση τιμής στη μνήμη των πεσόντων Χρυσιωτών.

Η επιλογή του χώρου, που είναι το άκρο του μπροστινού προαυλίου του σχολείου, φαίνεται τώρα ότι ήταν επιτυχής. Υπολείπεται προς το παρόν η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής και του γλυπτού που θα το διακοσμεί.

Η δαπάνη καλύφθηκε από τη δωρεά του αείμνηστου χωριανού μας Ιωάννη Σ. Πριόβολου και από το σύλλογο Χρυσιωτών.