Ξεχωριστή βραδιά και φέτος αποτέλεσε η λαϊκή βραδιά στις 16 Αυγούστου που οργανώνει ο σύλλογος και συμμετέχουν οι χωριανοί και όλοι οι φίλοι επισκέπτες του χωριού μας.

Το γλέντι κράτησε ως το ξημέρωμα και σ’ αυτό βοήθησε η εξαιρετική ορχήστρα του Γιάννη Ρίζου που χρόνια τώρα μας διασκεδάζει και ακούραστα ξενυχτά μαζί μας.

Η βραδιά ήταν εμπλουτισμένη με πολλές εκπλήξεις που την έκαναν ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Πρώτα-πρώτα διενεργήθηκε λαχειοφόρος με αρκετά δώρα που κληρώθηκαν άμεσα κοντά στα μεσάνυχτα και είχαμε αρκετούς τυχερούς. Τα δώρα που κληρώθηκαν ήταν: χρυσό δαχτυλίδι και χρυσό ζεύγος σκουλαρίκια (προσφορά του χωριανού μας Χειλά Νέστορα που διατηρεί κατάστημα κοσμημάτων στη Θεσσαλονίκη), πίνακας  σαλονιού (προσφορά του χωριανού μας Καρανίκα Δημήτρη που διατηρεί κατάστημα επίπλων στη Λαμία), 5 μπουκάλια κρασί (προσφορά του χωριανού μας Καρανίκα Βασίλη που διατηρεί  ψαροταβέρνα στη Λαμία), δοχείο μέλι (προσφορά του χωριανού μας Θάλλα Γιώργου, παραγωγού στο χωριό) κ.ά.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν γλυκά σε όλους τους παραβρισκόμενους στο χώρο της πλατείας και σε όποιο κατάστημα κι αν καθόταν, προσφορά του αγαπητού φίλου του χωριού μας και επιχειρηματία,  με καταστήματα ζαχαροπλαστικής (Fresh) στο Καρπενήσι  κ. Κίτσιου Γεώργιου, ο οποίος διατηρεί και το γνωστό και πανέμορφο ξενώνα στα Άγραφα με την επωνυμία Πύργος Αγράφων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω επαγγελματίες και τους ευχόμαστε υγεία και επαγγελματική επιτυχία.

Αργότερα, αφού προχώρησε η νύχτα και δρόσισε η βραδιά και το κέφι ήταν στο αποκορύφωμά του και το ποτό είχε αρχίσει τις προσπάθειές του για την απόκτηση του ελέγχου σε πολλούς από εμάς, τι άλλο καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο με καλοβρασμένη και νοστιμότατη γίδα, που προσέφερε ο Γιάννης Γ. Μαρούλης και φρόντισαν για το μαγείρεμά της στο μεγάλο καζάνι στην άκρη της πλατείας, ο πλέον εμπειρότερος από παλιές γιορτινές βραδιές που οργάνωνε κάθε τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη στο χωριό και σεβασμιότατος συνταξιούχος ιερέας, χωριανός μας, Σταύρος Μαρούλης, και η Βασιλική Χαλκιά με την άριστη μαγειρική τεχνική της. Βοήθησαν με διάφορους τρόπους πολλοί ακόμα, όπως ο Παναγιώτης Π. Καράνης στην προετοιμασία και η Λίτσα Γιαννιώτη, η Άρτεμις Λαζαρίδου, ο Βαγγέλης Καράνης, η Ανθούλα Γ. Χειλά κ.ά. στο σερβίρισμα.  Τους ευχαριστούμε θερμά όλους που συμβάλλουν στην επιτυχία των δραστηριοτήτων μας.

Όπως προαναφέραμε, το γλέντι κράτησε ως το ξημέρωμα με αδιάκοπο χορό από μικρούς και μεγάλους και σίγουρα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη βραδιά, για μια ακόμη χρονιά, επιτυχημένη, για το σκοπό που διενεργείται.

Ευχόμαστε σε όλους να είναι υγιείς, να ξανασυναντηθούμε του χρόνου και όσοι δεν τα κατάφεραν να είναι στο χωριό φέτος, τους ευχόμαστε να το πραγματοποιήσουν την επόμενη χρονιά. Η Χρύσω πάντα μας περιμένει.