Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 έγινε στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθήρων στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 5) το ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων που περιλάμβανε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τη βράβευση των τέως προέδρων της ομοσπονδίας και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι ευρυτανικών συλλόγων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Καρανίκα και τα μέλη Χαλκιά Βασιλική και Καράνη Νικόλαο. Η Βασιλική Χαλκιά βραβεύτηκε μεταξύ άλλων διατελεσάντων προέδρων της Ο.Ε.Σ. Χαρακτηριστική πάντως ήταν η περιορισμένη συμμετοχή.
Μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων και την αποδοχή τους, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία. Υπήρξαν 17 υποψηφιότητες.
Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το (νεοαποκτηθέν) γραφείο της Ο.Ε.Σ. (Κλεισθένους 17, Αθήνα), ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων μελών, νέος Πρόεδρος ανακηρύχτηκε ο Κων/νος Καλτσούνης, Γενικός γραμματέας ο Παύλος Πάνος και ταμίας ο Λάμπρος Χρυσαφογιώργος.
Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν ως εξής: Ντανά Ελένη – Έφορος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, Ντζούνος Παύλος – Έφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Παπαδοπούλου Μαρία – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Ρέκκα – Τζανάκου Νίκη – Βοηθός Ταμίας, Σκοτίδα Αγγελική – Οργανωτικός Γραμματέας και απλά μέλη: Καρράς Λάμπρος, Παπαδόπουλος Λάμπρος, Σκαρτσιούνης Σπύρος, Σκεπετάρης Παύλος, Τσιαμάκης Βασίλειος.
Η γενικότερη οικονομική κατάσταση δε βοηθά ώστε να γίνουν εύκολα πραγματικότητα τα σχέδια της Ο.Ε.Σ., όμως πιστεύουμε πως δεν πρέπει να εγκαταλειφτεί ο στόχος που είχε τεθεί από τη δημιουργία της και που ήταν η απόκτηση κοινής στέγης για τους ευρυτανικούς συλλόγους (το σπίτι του Ευρυτάνα).
Ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο νεοεκλεγμένο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και επιτυχία στο έργο που καλείται να αναλάβει.