Αξέχαστες βραδιές διασκέδασης με παραδοσιακή δημοτική μουσική, αλλά και λαϊκή ορχήστρα.

Το καλοκαίρι έφτασε. Η καταπράσινη και δροσερή Χρύσω  είναι έτοιμη  να μας υποδεχτεί. Ειδικά δε τον Αύγουστο, τον μήνα των διακοπών,    που περιμένουν όλοι να ξεφύγουν  από την καθημερινότητα και να ξεχάσουν, έστω για λίγο, τα προβλήματα που τους απασχολούν.  Τον μήνα  που θέλουν όλοι να βρεθούν στο χωριό, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και τόπους, να διασκεδάσουν και να ξενυχτίσουν και βέβαια να γεμίσουν τη ψυχή τους με ευχάριστες εντυπώσεις από τη γενέτειρά τους .

Στο χωριό μας τον Αύγουστο, όπως και κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσουν τις αντίστοιχες ανάγκες όλων όσων παρευρεθούν στη Χρύσω.

Φέτος η δημοτική ορχήστρα για το πανηγύρι του 15Αύγουστου, την παραμονή και ανήμερα (όλη την ημέρα και το βράδυ) είναι του γνωστού και εξαιρετικού κλαρινίστα Ηλία Νιώρα. Τον συνοδεύουν στο τραγούδι ο Βαγγέλης Ποζιός, η Αναστασία Χειλά, και ο Πάνος Θεοδωρογιάννης που παίζει και κιθάρα και συμπληρώνουν το σχήμα το αρμόνιο και τα ντραμς.

Τα μέλη, που συνθέτουν την ορχήστρα, αποτελούν άριστο ηχητικό σύνολο παραδοσιακής δημοτικής μουσικής και εγγυώνται ένα ξεχωριστό διήμερο διασκέδασης.

Αντίστοιχα εξαιρετική, γνωστή και επιτυχώς δοκιμασμένη από παλιότερα είναι και η σύνθεση των μελών της λαϊκής ορχήστρας, που θα μας διασκεδάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τη βραδιά της 16ης Αυγούστου, σ’ ένα λαϊκό γλέντι που παραδοσιακά κρατάει ως το ξημέρωμα και το προσφέρει δωρεάν ο σύλλογός μας.

Υπεύθυνος της ορχήστρας είναι ο Δημήτρης Δροσίνης,  που παίζει και κιθάρα, στο τραγούδι η Βάλια και ο Κώστας Μονιάς και στο μπουζούκι ο Κώστας Κεφιρίδης.

 Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας να μας επισκεφτούν και εκτός απ’ την φιλοξενία μας, θα απολαύουν ξεκούραστες, ήρεμες και οικονομικές διακοπές, αλλά κι ένα τριήμερο έντονης διασκέδασης παρέα με συγγενείς και φίλους.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


  • Δευτέρα 13 Αυγούστου

Πάρτι νεολαίας το βράδυ στον Αϊ-Γιώργη

  • Τρίτη 14 Αυγούστου

Παραμονή πανηγυριού με την παραδοσιακή  δημοτική ορχήστρα.

  • Τετάρτη 15 Αυγούστου

Λειτουργία και δοξολογία στην εκκλησία της Παναγίας και αρτοκλασία στην πλατεία του χωριού. Συνέχεια με ημερήσιο πανηγύρι, αλλά και ολονύκτιο.

  • Πέμπτη 16 Αυγούστου

-Εκδρομή νεολαίας στο ποτάμι στις Λογγές.

-Λαϊκή Βραδιά με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα και γλέντι μέχρι το ξημέρωμα, προσφορά του συλλόγου μας.

  • Σάββατο 18 Αυγούστου

Ερχομός της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ από τη μονή Κορώνης και εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία στα στενά Σούιλα.

  • Κυριακή 19  Αυγούστου

-Λειτουργία, δοξολογία και αρτοκλασία στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ το πρωί.
-Αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης από τους κατακτητές Ιταλούς το 1942, στη θέση Νιμάτια. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία και στη συνέχεια δεξίωση στο χώρο της πλατείας του χωριού.   Την εκδήλωση οργανώνει ο δήμος Αγράφων.

  • Παρασκευή 24 Αυγούστου

Λειτουργία στο εκκλησάκι των Αγίων Κων/νου και Ελένης, στο συνοικισμό Γούρδεση, ανήμερα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.