ΑΘΗΝΑ:

Με την υποστήριξη πολλών Χρυσιωτών και φίλων του συλλόγου μας έγινε και φέτος την Κυριακή στις 17 Φεβ. 2012 και ώρα 11.00, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του καταστήματος Palmie bistro ΙΟΦΩΝΤΟΣ 29-31, έναντι του ξενοδοχείου CARAVEL, στην Αθήνα.

Ο αιδεσιμότατος πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας ευλόγησε τους παρευρισκομένους και σταύρωσε την πίτα μας. Τον ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή υποστήριξή του και του ευχόμαστε δύναμη για να στηρίζει πάντα τους πατριώτες μας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Αντώνης Καρανίκας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και κάλεσε όλους τους Χρυσιώτες και φίλους του χωριού μας να σταθούν κοντά στο σύλλογό μας και να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του για το καλό του αγαπημένου μας χωριού.
Όπως προείπαμε, η παρουσία των χωριανών και φίλων μας ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του συλλόγου.

Ανάμεσά τους αναφέρουμε για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκαναν να παραστούν τον πρώην βουλευτή του νομού μας και χωριανό μας κ. Ηλία Δ. Καρανίκα, τον περιφερειακό σύμβουλο της περιφέρειας Ευρυτανίας κ. Λάμπρο Τσιτσάνη, τον πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας κ. Ηλία Α. Καρανίκα, την πρώην αντινομάρχη και νυν δημοτική σύμβουλο του δήμου Αγράφων κα Όλγα Διώτη (έχει και την ιδιότητα του προέδρου της ένωσης πολιτικού προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας Ευρυτανίας), τον πολιτευτή του νομού μας και συγγραφέα κ. Κων/νο Μπουμπουρή, τη γενική γραμματέα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων και πρόεδρο του συλλόγου Μαυροματιανών κα Νίκη Ρέκκα, το μέλος του ΔΣ της ΟΕΣ και πρόεδρο της ένωσης απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας κα Αγγελική Σκοτίδα καθώς και την ταμία του ίδιου συλλόγου κα Αγγελική Καλογεράκη, τον πρόεδρο του συλλόγου Παπαδιωτών και αγαπητό μας γαμπρό του χωριού μας κ. Γιάννη Κρυστάλλη, τον ερευνητή της τοπικής μας ιστορίας και μέλος του συλλόγου Μαραθιωτών κ. Γιάννη Μάκκα, το χωριανό μας αγωνιστή της αντίστασης και πρόεδρο του πανελλαδικού συλλόγου μνήμης «Άρης Βελουχιώτης» κ. Βασίλη Πριόβολο και τον συναγωνιστή του, φίλο του συλλόγου μας και πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ακροναυπλιωτών κ. Γιάννη Σιδηρόπουλο. Χαιρετισμό κι ευχές απέστειλε ο δήμαρχος του δήμου μας κ. Δημήτριος Τάτσης.

 Το φλουρί φέτος «έπεσε» στα παιδιά της οικογένειας του Χρήστου Κουτσούκη και της Μαρίας Καρανίκα (του Ηλία) από την Κόρινθο. Τους ευχόμαστε ιδιαίτερα καλή χρονιά, να είναι πάντα τυχεροί και καλή πρόοδο στα παιδιά.

Όπως ορίζει το καταστατικό μας και όπως είχε προγραμματιστεί, ακολούθησε στη συνέχεια η τακτική γενική συνέλευση με απολογισμό έργου και των οικονομικών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και η διενέργεια αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Δ.Σ.. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την έγκριση των πεπραγμένων από τη γενική συνέλευση, την εκλογή υποψηφίων που εντός των προσεχών ημερών θα σχηματίσουν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας και συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο σύλλογό μας. Σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση με τα μέλη και τις αρμοδιότητες του νέου Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί.
Αντιπρόσωποι του συλλόγου μας στην πόλη της Λαμίας, ορίστηκαν και έλαβαν την έγκριση της τακτικής γενικής συνέλευσης οι Βασίλης Χαρ. Καρανίκας ως αντιπρόσωπος και Γεώργιος Κων. Καρανίκας ως αναπληρωτής αντιπρόσωπος. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους για το καλό του συλλόγου μας.
Ιδιαιτέρως για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά το ζεύγος Γεωργίου και Ελένης Κουτρουλιά για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του καταστήματός τους Palmie bistro και για την προσφορά καφέ και αναψυκτικών. Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλοτε, κατάγονται από τη Μαυρομάτα και είναι φίλοι του συλλόγου μας και επισκέπτονται κάθε χρόνο και το χωριό μας. Τους ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και επαγγελματική επιτυχία.

ΛΑΜΙΑ:

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή (45 άτομα περίπου) πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Χρυσιωτών στην Λαμία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στα Γραφεία του Συνδέσμου Ευρυτάνων, Τσακάλωφ 6, στην Λαμία.
Ο χωριανός μας ιερέας, πατέρας Σταύρος Μαρούλης, ευλόγησε τους παραβρισκόμενους και την πίτα μας και ευχήθηκε καλή δύναμη, κουράγιο και να μην ξεχνάμε το όμορφο χωριό μας.
Οι νέοι αντιπρόσωποι του συλλόγου μας εκεί στην πόλη της Λαμίας κ.κ. Βασίλης Καρανίκας και Γιώργος Καρανίκας, ευχήθηκαν καλή χρονιά, υγεία και δύναμη σε όλους και ζήτησαν τη συμπαράσταση των χωριανών για την επιτυχία του έργου του συλλόγου.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Αθήνα:

 

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Λαμία: