Ο επισκέπτης του χωριού μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα το βρει σε άριστη κατάσταση από πλευράς καθαριότητας και εμφάνισης των κοινόχρηστων χώρων του χάρη στις επιστάμενες προσπάθειες του τοπικού προέδρου κ. Ηλία Καρανίκα και στη συμπαράσταση αρκετών χωριανών που συχνά βοηθούν αφιλοκερδώς αν και είναι προχωρημένης ηλικίας.

Για παράδειγμα προ ημερών καθαρίστηκε από χόρτα, βάτα και κλαριά όλος ο ευρύτερος περιβάλλον χώρος του μύλου από τον πρόεδρο και το κ. Μάκη Σανούλη. Τους αξίζουν πολλά μπράβο γιατί η δουλειά ήταν πολλή και δεν είναι και μικρά παιδιά, αλλά κι ο χώρος είχε να καθαριστεί τόσο εκτενώς πάρα πολλά χρόνια.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως οι ενέργειες αυτών των δύο ανθρώπων που δειγματικά προαναφέρθηκαν, θα βρουν μιμητές στα πρόσωπα κι άλλων κατοίκων του χωριού και κυρίως των ελαχίστων αυτών νέων ή κάπως νεότερων που μάλλον προς το παρόν δε συμμετέχουν ιδιαίτερα σε κοινωφελείς εργασίες.

Σίγουρα βέβαια λίγο πολύ όλοι προσφέρουν με τον τρόπο τους και επιθυμούν την καλυτέρευση της εικόνας του χωριού. Χρειάζεται όμως δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Ένα ακόμη παράδειγμα προς μίμηση είναι η κοπή των χόρτων του νεκροταφείου από τον κ. Ευθύμιο Μ. Χειλά από τον Άγιο Δημήτριο, κάτι που το πρότεινε μόνος του όταν σε μια συζήτηση για την εργασία αυτή στο καφενείο, υπήρξε αδιέξοδο, λόγω έλλειψης σχετικών οικονομικών πόρων.

Ας μας συγχωρήσουν οι υπόλοιποι που έχουν προσφέρει κοινωφελή εργασία και δεν τους αναφέραμε γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μας τώρα και επιπλέον δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες όλων των περιπτώσεων.

 

ΤΑ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Είναι γνωστό πως οι μόνοι οικονομικοί πόροι του συλλόγου μας είναι οι συνδρομές των μελών του και οι όποιες τυχόν οικονομικές ενισχύσεις (δωρεές). Με τα χρήματα αυτά ο σύλλογος έχει προσφέρει πολλά έργα και δραστηριότητες στο χωριό μας και κάθε χρόνο προσθέτει κι άλλες. Έχει συμβάλλει έτσι σημαντικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού κι έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην προσέλκυση των νέων στο χωριό μας κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Γενικότερα το έργο του συλλόγου είναι πολύπλευρο και τυχαίνει της αποδοχής κι εκτίμησης όλων.

Δεν εξαιρείται όμως των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και γι’ αυτό έχει έρθει σε αδυναμία εξεύρεσης πόρων με πιθανή επίπτωση τη διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας μας. Επειδή είναι σπουδαία η προσφορά της και γι’ αυτό θέλουμε να συνεχιστεί η έκδοσή της, σας παρακαλούμε να τακτοποιήσετε τις συνδρομές σας στην ταμία του συλλόγου μας κα Λίτσα Γιαννιώτη κατά την επίσκεψή σας στο χωριό.

Η δε εκδήλωση του συλλόγου στις 16 Αυγούστου (λαϊκή βραδιά – βραδιά νεολαίας), είναι εκδήλωση που αυτοχρηματοδοτείται από τους παρευρισκόμενους και δεν επιβαρύνει καθόλου το ταμείο του συλλόγου. Σας καλούμε επί τη ευκαιρία να στηρίξετε την εκδήλωση εκτός από τη συμμετοχή σας και με την αγορά λαχνών για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε πως για φέτος είχαν προγραμματιστεί ή προέκυψαν ανάγκες χρηματοδότησης για τα παρακάτω έργα συγκεντρωτικά, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά σε άλλο άρθρο της εφημερίδας:

1. Επισκευή της γέφυρας στις Βρύσες,

2. Κατασκευή μονοπατιού απέναντι απ’ τις Βρύσες,

3. Επιδιορθώσεις στο κιόσκι στ’ Αλώνια,

4. Φροντίδα και περίφραξη του προσφάτως ανακαλυφθέντος νερόμυλου στα Μαντάνια και

5. Διάθεση μικρού αριθμού μεροκάματων για εργασίες καθαριότητας και φροντίδας κοινόχρηστων χώρων π.χ. κοπή γρασιδιού στο μνημείο πεσόντων κ.ά.

»