Πολλοί περπάτησαν στη ράχη του γεφυριού στις Βρύσες από τότε που κατασκευάστηκε από το σύλλογό μας πριν 20 χρόνια περίπου.

Απόλαυσαν την υπέροχη θέα που προσφέρεται καθώς αποκάτω κυλάει τα κρυστάλλινα νερά του ο ποταμός Χρυσιώτης εμπλουτισμένα με τα πλούσια νερά από τις Βρύσες που πηγάζουν παράπλευρα και χύνονται στο ποτάμι δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες. Τα πανύψηλα και σκιερά πλατάνια στις απότομες όχθες του ποταμού συμπληρώνουν τη φανταστική δημιουργία της φύσης. Η αίσθηση δροσιάς και οι απαλοί ήχοι των νερών που κυλούν ολοκληρώνουν τη σύνθεση.

Γι΄ αυτούς τους λόγους περισσότερο είχε πραγματοποιηθεί και η κατασκευή του. Όμως με το πέρασμα του χρόνου, το ξύλινο σώμα του είχε υποστεί φθορές που καθιστούσαν τη διέλευση των πεζών μάλλον επικίνδυνη. Μάλιστα την περασμένη χρονιά είχαμε αποκλείσει την πρόσβαση σ’ αυτό για λόγους ασφαλείας.

Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, ακούγοντας την επιθυμία της νεολαίας μας και πολλών επισκεπτών και αναγνωρίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα της ύπαρξής του, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την ανακατασκευή του απ’ την αρχή όμως και με μεταλλικό σώμα πλέον ώστε να είναι απολύτως ασφαλές και να διατηρηθεί περισσότερο στο χρόνο.

Επιπλέον του προσέδωσαν μια ακόμη χρησιμότητα. Κατασκευάστηκε ωραίο μονοπάτι στην απέναντι πλαγιά που οδηγεί σε πλάτωμα αντίκρυ από τις Βρύσες και συνεχίζεται παράλληλα του ποταμού μέχρι που λίγο παραπάνω συναντά το παλιό μονοπάτι προς Καρίτσα – Βαθύ – Κρανιές – βρύση Πάση – Αλαταρούλες –  Καυκί.

Έτσι εύκολα μπορεί κάποιος να σταθεί απέναντι από τις Βρύσες και να απολαύσει τη μαγευτική ομορφιά τους χωρίς οπτικούς περιορισμούς. Επίσης, όταν μελλοντικά καταφέρουμε να επισκευάσουμε σωστά το παλιό μονοπάτι προς τον υπέροχο καταρράκτη στο «Βαθύ» – για όσους τον έχουν επισκεφθεί αποτελεί φανταστικό θέαμα- θα έχουμε προσθέσει έναν ακόμη προορισμό στο επισκέπτη του χωριού μας που θα του αφήσει υπέροχες εντυπώσεις, ξεκινώντας τη διαδρομή του από το γεφύρι στις Βρύσες.

Ακόμη ο σύλλογός μας θα διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για εργασίες επιδιόρθωσης της σκάλας κι άλλων τμημάτων στο κιόσκι στη θέση Αλώνια.

»