Καθώς μπαίνουμε στο μήνα Αύγουστο και παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας, πολλοί Χρυσιώτες θα αποφασίσουν εντέλει να επισκεφθούν το χωριό μας παρέα ίσως και με τους φίλους τους, για να περάσουν λίγες μέρες ξενοιασιάς, άμεσης επικοινωνίας με συγγενείς και φίλους που τους συνδέουν πολλές κοινές αναμνήσεις τις οποίες και θα ανατροφοδοτήσουν και να χαρούν το υπέροχο φυσικό τοπίο του χωριού μας.
Στη Χρύσω μπορεί κανείς να ξεχάσει τις καθημερινές δυσκολίες της πόλης, να ξαναδεί τα πράγματα απ’ την αρχή – με καθαρότερο μυαλό – από μια άλλη οπτική γωνία, να βρει νέες διεξόδους στις σκέψεις του και πιθανόν να αναθεωρήσει στάσεις και συμπεριφορές με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και τελικά τη βελτίωση του τρόπου ζωής του.

Η Χρύσω έχει τη φήμη του φιλόξενου χωριού απ’ τα παλιά χρόνια και συνεχίζει να τη διατηρεί αν και οι υποδομές που διαθέτει είναι σχετικά παροπλισμένες, αφού το κοινοτικό καφενείο και ο κοινοτικός ξενώνας ακόμη δε λειτουργούν κανονικά εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί η δημοπράτησή τους. Θα λειτουργήσουν προσωρινά για την κάλυψη των αναγκών τις ημέρες του πανηγυριού στα περσινά πρότυπα περίπου. Έτσι και παρόλα αυτά θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το τσιπουράκι μας κτλ κάτω απ’ τα πλατάνια της πλατείας απ’ την αρχή του Αυγούστου.

Το πανηγύρι θα γίνει κανονικά, μόνο που ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλα τα ονόματα της ορχήστρας με βεβαιότητα κι έτσι δεν μπορούμε να τα αναφέρουμε.

Για τη βραδιά νεολαίας – λαϊκή βραδιά της 16ης Αυγούστου έχουμε κλείσει την ορχήστρα του Τάκη Δροσίνη.

Συγκεντρωτικά οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τις μέρες του Αυγούστου έχουν ως εξής:

  • Τρίτη 13 Αυγούστου : Πάρτι νεολαίας το βράδυ στον Αϊ Γιώργη
  • Τετάρτη 14 Αυγούστου : Παραμονή πανηγυριού με τη δημοτική ορχήστρα
  • Πέμπτη 15 Αυγούστου : Τέλεση λειτουργίας και δοξολογίας στην εκκλησία της Παναγίας και αρτοκλασία στην πλατεία του χωριού. Συνέχεια με ημερήσιο πανηγύρι στην πλατεία, αλλά και ολονύκτιο.
  • Παρασκευή 16 Αυγούστου: Εκδρομή νεολαίας στο ποτάμι στις Λογγές, – Λαϊκή βραδιά με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα και γλέντι ως το πρωί. Τη βραδιά προσφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας.
  • Σάββατο 17 Αυγούστου: Ερχομός της τίμιας κάρας του Αγίου Σεραφείμ, πολιούχου του χωριού μας, από τη μονή Κορώνης και εσπερινός στην ομώνυμη εκκλησία του αγίου στα στενά «Σούιλα».
  • Κυριακή 18 Αυγούστου:  Τέλεση λειτουργίας, δοξολογίας και αρτοκλασίας την εκκλησία του αγίου Σεραφείμ το πρωί. – Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης από τους Ιταλούς κατακτητές το 1942, στο μνημείο στη θέση «Νιμάτια». Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία και στη συνέχεια δεξίωση στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση οργανώνει ο δήμος Αγράφων.
  • Σάββατο 24 Αυγούστου : Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Κων/νου στον ομώνυμο συνοικισμό του χωριού μας (πρώην Γούρδεση), ανήμερα του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
»