Περιμένουμε και φέτος οι Χρυσιώτες και οι φίλοι του χωριού μας να μας τιμήσουν τις ημέρες του 15Αύγουστου με την παρουσία τους στο όμορφο χωριό μας. Θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές ομορφιές του τόπου μας, να ανταμώσουν συγγενείς, χωριανούς και φίλους, να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν μακριά απ’ την καθημερινότητα της πόλης και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη φροντίδα τοπικών φορέων και του συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο χωριό μας έχει ως εξής:

• Τετάρτη 13 Αυγούστου
Πάρτι νεολαίας το βράδυ στον Αϊ Γιώργη.
• Πέμπτη 14 Αυγούστου
Παραμονή πανηγυριού με δημοτική ορχήστρα


( Πετεινός Παναγιώτης στο τραγούδι, Καλαμίδας Κώστας στο κλαρίνο, Καλαμίδας Ηλίας στην κιθάρα και Αναγνώστου Γιάννης στα κρουστά. κτλ. Την εκλεκτή ορχήστρα έχουν επιλέξει οι διοργανωτές του πανηγυριού, που φέτος είναι ο Σταύρος Ι. Μαρούλης και ο Θύμιος Η. Μούτσελος]
• Παρασκευή 15 Αυγούστου
Τέλεση λειτουργίας και δοξολογίας στην εκκλησία της Παναγίας και αρτοκλασία στην πλατεία του χωριού. Συνέχεια με ημερήσιο πανηγύρι στην πλατεία, αλλά και ολονύκτιο με τη δημοτική μας ορχήστρα.
• Σάββατο 16 Αυγούστου
Εκδρομή νεολαίας στο ποτάμι στις Λογγές.
Λαϊκή βραδιά με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα και γλέντι ως το πρωί. Τη βραδιά προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας.
Η λαϊκή ορχήστρα μας φέτος θα είναι τετραμελής και διαίτερα δυναμική. Θα την αποτελούν οι: ΔΡΟΣΙΝΗΣ ΤΑΚΗΣ, που είναι παλιός φίλος του χωριού μας, ο συντονιστής της ομάδας και κιθαρίστας, η εξαιρετική τραγουδίστρια ΦΑΙΗ ΜΑΤΣΟΥ, ο ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ στο τραγούδι επίσης και στην κιθάρα και ο ΚΕΦΙΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ στο μπουζόυκι.
Θα διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του συλλόγου κατά τη διάρκεια της λαϊκής βραδιάς. Γι’ αυτό παρακαλούμε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάποιο δώρο, όποιας αξίας κι αν είναι, να φροντίσουν και να μας το παραδώσουν τη βραδιά εκείνη ή και νωρίτερα στα μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας. Μπορεί να είναι και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς κτλ. Θα βοηθήσετε πραγματικά στη λειτουργία του συλλόγου μας και γενικότερα στο έργο που προσφέρει.
• Κυριακή 24 Αυγούστου
– Τέλεση λειτουργίας, δοξολογίας και αρτοκλασίας στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ το πρωί με την ευκαιρία του ερχομού της τίμιας Κάρας του Αγίου από τη μονή Κορώνης Καρδίτσας.
– Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τους Ιταλούς κατακτητές το 1942, στο μνημείο στη θέση «Νιμάτια». Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλία. Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων.
• Η λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Κων/νου, στον ομώνυμο συνοικισμό του χωριού μας (πρώην Γούρδεση), δεν έχει οριστεί επακριβώς ακόμη, πιθανώς να τελεστεί ανήμερα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στις 24 Αυγούστου. Τις ημέρες του 15Αύγουστου θα είναι γνωστό.