Τα Χρυσιώτικα Νέα

Ο σύλλογός μας έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε Αθήνα και Λαμία όπως είχε προγραμματίσει και ανακοινώσει στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας μας.

Προηγήθηκε η κοπή πίτας στη Λαμία, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Συνδέσμου Ευρυτάνων. Μας τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί συγχωριανοί μας και φίλοι του συλλόγου μας. Ο χωριανός μας ιερέας Σταύρος Μαρούλης και ο φίλος του συλλόγου μας Ιερέας Αγαθόνικος Βενετσιάνος ευλόγησαν την πίτα μας. Παραβρέθηκαν επίσης ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ευρυτάνων Γιώργος Κρεμμύδας, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του Συνδέσμου Ευρυτάνων, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του συλλόγου οικισμού Νέας Ευρυτανίας Ευάγγελος Μαντής που απεύθυνε χαιρετισμό.

Από την πλευρά του συλλόγου ο αντιπρόσωπος Λαμίας κ. Βασίλης Καρανίκας απεύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε από μέρους του συλλόγου τα καλύτερα για κάθε συγχωριανό μας.

Αίσθηση προκάλεσε το δώρο για τον τυχερό της πίτας το οποίο ήταν ένα κεραμικό με εικόνες από το χωριό μας, καθώς επίσης και το Λαογραφικό μουσείο που υπάρχει στην αίθουσα του συνδέσμου Ευρυτάνων με σκεύη και αντικείμενα από την καθημερινότητα των κατοίκων του τόπου μας.

Στην Αθήνα, την κοπή που έγινε στην αίθουσα του καταστήματος Palmie Bistro την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια, ευλόγησε και φέτος ο πατριώτης μας ιερέας Δημήτριος Σκόνδρας και με την ευκαιρία τον ευχαριστούμε θερμά που μας τιμά τα τελευταία χρόνια και στηρίζει το σύλλογό μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, πέρα από τα μέλη μας και αρκετοί φίλοι του συλλόγου όπως ο νεοεκλεγείς βουλευτής του νομού μας κ. Θωμάς Κώτσιας, ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, η κα Νίκη Ρέκκα, γραμματέας της ΟΕΣ και πρόεδρος του συλλόγου Μαυρομάτας, η κα Αργυρώ Κρυστάλλη, πρόεδρος του συλλόγου Παπαδιάς, ο Μαραθιώτης συγγραφέας κ. Κων/νος Μπουμπουρής κ.ά. Ο χωριανός μας και πρώην βουλευτής του νομού μας κ. Ηλίας Δ. Καρανίκας μας έστειλε χαιρετισμό καθότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο την ώρα της κοπής και δεν προλάβαινε να παραβρεθεί. Επίσης ο πρόεδρος του χωριού μας κ. Ηλίας Α. Καρανίκας, που ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια παραβρίσκεται αν και δεν κατοικεί στην Αθήνα, μας απέστειλε χαιρετισμό, μιας και βρισκόταν στην έδρα του δήμου για συνεργασία με τη δημοτική αρχή λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα σοβαρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό μας τις μέρες εκείνες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Καρανίκας Αντώνιος, ευχήθηκε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου καλή χρονιά με υγεία στους παρευρισκόμενους και στις οικογένειές τους και σε όλους τους χωριανούς που για ανυπέρβλητους λόγους δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας και κάλεσε τα μέλη του συλλόγου μας να συμπαραστέκονται στο έργο του συλλόγου και να στηρίζουν έμπρακτα το χωριό μας.

Το τυχερό κομμάτι με το φλουρί το πέτυχε η Αλεξάνδρα Κρυστάλλη, στην οποία δόθηκε ένα συμβολικό δώρο και συγκέντρωσε τις ευχές όλων μας για καλή και τυχερή χρονιά.

Μετά την ανταλλαγή ευχών ακολούθησε Τακτική Γενική Συνέλευση και όλες οι σχετικές διεργασίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας. Επίσης επικυρώθηκαν οι αντιπρόσωποι του συλλόγου μας στη Λαμία που πρόσφατα είχαν εκλεγεί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές γίνονται κάθε δύο χρόνια. Τα νέα μέλη που εξελέγησαν συναντήθηκαν την επόμενη εβδομάδα και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καρανίκας Αντώνιος του Θεοδώρου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντότσικας Δημήτριος του Κων/νου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γαϊτάνου Πανωραία του Σπυρίδωνος

ΤΑΜΙΑΣ: Γιαννιώτη Ευαγγελία του Αποστόλου

ΜΕΛΗ: Θάλλας Γεώργιος του Κων/νου

Καράνης Νικόλαος του Ηλία

Καρανίκας Κων/νος του Λάμπρου

Αντιπρόσωποι του συλλόγου μας στη ΛΑΜΙΑ – είχαν ήδη εκλεγεί προ μηνός όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας – είναι οι εξής:

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Καρανίκας Βασίλειος του Χαράλαμπου

Αναπλ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Καρανίκας Γεώργιος του Κων/νου

Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ και στους αντιπρόσωπους Λαμίας, καλή επιτυχία στο έργο τους και καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας να στηρίξουν τις προσπάθειές τους προς όφελος του χωριού μας.