Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη έκδοση της εφημερίδας μας και η ενημέρωσή σας για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου γίνεται μόνο από την ιστοσελίδα μας)

ekdiloseis

Περιμένουμε με χαρά και φέτος οι Χρυσιώτες και οι φίλοι του χωριού μας να μας τιμήσουν τις ημέρες του 15Αύγουστου με την παρουσία τους στο όμορφο χωριό μας.
Θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές ομορφιές του τόπου μας, να ανταμώσουν συγγενείς, χωριανούς και φίλους, να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν μακριά απ’ την καθημερινότητα της πόλης και τις αδιέξοδες συζητήσεις για τα την οικονομική κρίση και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη φροντίδα τοπικών φορέων και του Συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο χωριό μας έχει ως εξής:

 • ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Πάρτι νεολαίας το βράδυ στον Αϊ Γιώργη.
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Παραμονή πανηγυριού με δημοτική ορχήστρα ( 6-μελής ορχήστρα με τον Παναγιώτη Κανταρέλη στο τραγούδι, Γρηγόρη Γιαννάκη στο κλαρίνο, και τραγουδίστρια. Την εκλεκτή ορχήστρα έχουν επιλέξει οι διοργανωτές του πανηγυριού, που φέτος είναι ο Γιάννης Γ. Μαρούλης και ο Στέλιος Ι. Μαρούλης.)
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Τέλεση λειτουργίας και δοξολογίας στην εκκλησία της Παναγίας και αρτοκλασία στην πλατεία του χωριού. Συνέχεια με ημερήσιο πανηγύρι στην πλατεία, αλλά και ολονύκτιο με τη δημοτική μας ορχήστρα.
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  – Εκδρομή νεολαίας στο ποτάμι στις Λογγές.
  – Λαϊκή βραδιά με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα και γλέντι ως το πρωί. Τη βραδιά προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας.

Η λαϊκή ορχήστρα μας φέτος θα είναι τετραμελής και ιδιαίτερα δυναμική. Θα την αποτελεί η ορχήστρα του Τάκη Δροσίνη, που είναι παλιός φίλος του χωριού μας. 

Θα διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της λαϊκής βραδιάς. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε θερμά όλους να προσπαθήσετε να βρείτε κάποιο δώρο, οποιασδήποτε αξίας, και να φροντίσετε και να μας το παραδώσετε τη βραδιά εκείνη ή και νωρίτερα βέβαια, στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο χωριό. Μπορεί να είναι και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς κτλ. Θα βοηθήσετε πραγματικά στη λειτουργία του Συλλόγου μας και γενικότερα στο έργο που προσφέρει.

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

agios_serafeimΦέτος, ο ερχομός της κάρας του Αγίου Σεραφείμ από τη Μονή Κορώνης και η τέλεση της λειτουργίας – δοξολογίας και αρτοκλασίας, καθώς και η εκδήλωση για την μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από τους Ιταλούς κατακτητές το 1942 στο μνημείο στη θέση «Νιμάτια» και βέβαια η επέτειος για τη Μάχη της Χρύσως και το ολοκαύτωμα του χωριού μας από τους Ιταλούς κατακτητές της Κατοχής, θα γίνουν το Σάββατο 22 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις αυτές γινόταν πάντα την επόμενη Κυριακή μετά το 15Αύγουστο, αλλά λόγω της εορτής της Παναγίας της Προυσιώτισσας τη μέρα εκείνη, αλλά και λόγω τέλεσης κι άλλων εκδηλώσεων σε τοπικές κοινότητες του νομού κι επειδή αρκετοί από τους επίσημους καλεσμένους και κάποια από τα μέλη της δημοτικής αρχής που διοργανώνει τις εκδηλώσεις έχουν κι εκεί υποχρέωση να παραβρεθούν, προτάθηκε από το δήμο κι έγινε αποδεκτή από τους φορείς της τοπικής μας κοινότητας, η μετακίνηση των σχετικών μας εκδηλώσεων κατά μία ημέρα νωρίτερα.

Μετά τη θεία λειτουργία, το πρωί του Σαββάτου, στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στη θέση «Νιμάτια» και θα ακολουθήσει δεξίωση με καφέ, ποτό και φαγητό στην πλατεία του χωριού, όπου και θα γίνουν οι χαιρετισμοί και θα εκφωνηθεί η κεντρική ομιλία του ιστορικού των γεγονότων.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει, όπως προείπαμε, ο δήμος Αγράφων και απ’ ότι φαίνεται – ύστερα από πολλά χρόνια – η διοργάνωση είναι ικανοποιητική και γίνεται με πραγματικό ενδιαφέρον από τη μεριά της δημοτικής αρχής.

Ας έχουμε στο νου μας ότι πρόκειται για μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης πρωτίστως και μόνο γι’ αυτό είναι αναγκαία και σημαντική η τέλεσή της.

Η λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Κων/νου, που γίνεται μια φορά το χρόνο, στον ομώνυμο συνοικισμό του χωριού μας (πρώην Γούρδεση), δεν έχει οριστεί επακριβώς ακόμη. Πιθανώς να τελεστεί ανήμερα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στις 24 Αυγούστου. Τις ημέρες του 15Αύγουστου πάντως θα είναι γνωστό και θα σας ενημερώσουμε.

gourdes

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εκκλησάκι, δίπλα στο δρόμο, στο άνω ανατολικό μέρος του συνοικισμού, όπου η ομορφιά της φύσης σε συνδυασμό με την παραδοσιακότητα και την απλότητα της τελετής, ανάγουν την πίστη μας σε επίπεδα που προσεγγίζουν το θείο.