Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2009 η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας και καθημερινά εμπλουτίζεται με ποικίλο περιεχόμενο και διαδραστικές λειτουργίες.Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συζητούσε από καιρό τη χρησιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας και κατέληξε στη δημιουργία της για αρκετούς λόγους.

Πιστεύουμε πως θα αποτελέσει τον κόμβο άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας όλων των μελών και των φίλων του χωριού μας και του συλλόγου μας. Η τεχνολογία σήμερα το επιτρέπει αυτό πολύ εύκολα και έτσι ξεπερνιούνται τα όποια εμπόδια επικοινωνίας κυρίως λόγω των αποστάσεων αλλά και λόγω έλλειψης διαθέσιμου χρόνου κ.ά.

Ο φίλος επισκέπτης της ιστοσελίδας μας θα περιηγηθεί στις ομορφιές του χωριού μας, θα γνωρίσει την ιστορία του, τους ανθρώπους του, την πολιτιστική του ταυτότητα , αλλά και τον τρόπο πρόσβασής του σ’ αυτό και το πού και πώς θα εξυπηρετηθεί, αν αποφασίσει να το επισκεφθεί, καθότι αυτός είναι κι ένας απώτερος στόχος της δημιουργίας της.

Να επισημάνουμε εδώ ότι ήδη αρκετοί επισκέπτες του χωριού μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έρχονται, επειδή συμπτωματικά το ανακάλυψαν στο διαδίκτυο από άλλες ιστοσελίδες που αναφέρονται σ’ αυτό. Επομένως η οργανωμένη και πλήρης παρουσίασή του μέσα απ’ τη δική μας ιστοσελίδα θα αυξήσει τα οφέλη του χωριού μας. Τα μέλη του συλλόγου μας και όχι μόνο, θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να στέλνουν το σχόλιό τους απευθείας στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, αλλά και κάτι σημαντικότερο ακόμη. Θα μπορούν να διενεργούν σε ανοικτές συζητήσεις για θέματα που αφορούν στο χωριό και στο σύλλογο και να καταθέτουν άμεσα τις απόψεις τους. Έτσι θα καταλήγουμε σε κοινά αποδεκτές θέσεις αλλά και αποφάσεις αν χρειάζεται.

Όσοι επιθυμούν να δημοσιεύσουν κάποιο άρθρο ή επιστολή σχετικά με την ιστορία του τόπου μας, την παράδοση ή και γενικότερα με οτιδήποτε σχετίζεται με την ευρύτερη περιοχή, μιας και θα γίνουμε σύντομα διευρυμένος δήμος, θα μπορούν να το κάνουν τώρα , εκτός από την εφημερίδα μας και στην ιστοσελίδα μας. Ακόμη τα μέλη του συλλόγου μας θα μπορούν εύκολα και άμεσα να τακτοποιούν τις συνδρομές τους για το σύλλογο ή την εφημερίδα μας, μέσα από την «ειδική φόρμα πληρωμής συνδρομών» που θα βρουν στην ιστοσελίδα μας.

Εκεί προσφέρεται η δυνατότητα για εγγραφή νέων μελών, κάτι που απευθύνεται σε όλους, αλλά περισσότερο στις νέες και τους νέους μας που για διάφορους λόγους δεν έχουν πλαισιώσει ακόμη το σύλλογό μας και σίγουρα το επιθυμούν και πιστεύουμε πως με αυτή την ευκαιρία θα το κάνουν. Αυτό αναμφισβήτητα είναι το σπουδαιότερο που προσδοκούμε να επιτύχουμε με τη δημιουργία της ιστοσελίδας μας. Θα δώσει πνοή κι ελπίδα στο σύλλογο και το χωριό και θα αποτελέσει εγγύηση για τη συνέχιση του σημαντικού έργου που προσφέρει τόσα χρόνια ο σύλλογός μας.

Με την ευκαιρία αυτή, παιδιά, σας καλούμε να έρθετε κοντά στο σύλλογο. Πείτε το και στους άλλους! Δε ζητάμε από σας να αναλάβετε πρωτοβουλίες και δράση που θα σας επιβαρύνουν και θα απαιτούν να διαθέσετε τον πολύτιμο χρόνο σας. Θέλουμε μόνο να είστε κοντά μας όποτε μπορείτε και έτσι σιγά σιγά να γνωρίσετε το χωριό καλύτερα και να βάλετε ένα λιθαράκι κι εσείς όταν θα το επιλέξετε και σας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Μόνο αυτό! Το όμορφο χωριό μας που τόσο αγαπάτε και το δείχνετε σε κάθε ευκαιρία, σας καλεί κοντά του μέσα από το σύλλογο!

Ένα άλλο πλεονέκτημα θα είναι η δυνατότητα που θα δίνεται στους επαγγελματίες που κατάγονται από το χωριό μας, την υπόλοιπη Ευρυτανία, αλλά και από αλλού, να διαφημίζονται από την ιστοσελίδα μας με κάποιο συμβολικό κόστος μόνο και να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους με κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο κτλ.
Διάφοροι σύνδεσμοι παραπέμπουν τους επισκέπτες μας σε άλλες ιστοσελίδες ‘Ευρυτανικού’ ενδιαφέροντος, σε σελίδες του facebook με επίκεντρο το χωριό μας και βέβαια στο γνωστό από χρόνια blog του εκδότη της εφημερίδας μας Γρηγόρη Τριανταφύλλου, που υπήρξε πρωτοπόρος στο χώρο αυτό με τη σελίδα που προαναφέραμε. Ακολούθησε η Ρέα Γαϊτάνου με τη σελίδα «Χρυσιώτικα Νέα» που τώρα πια δεν υφίσταται λόγω δημιουργίας της νέας μας ιστοσελίδας, αλλά διατηρεί την κατά βάση ‘‘Χρυσιώτικη’’ παρέα της στο facebook όπως αντίστοιχα και η Ελένη Δεδούση στο Καρπενήσι και με τον τρόπο τους προβάλλουν το χωριό μας.

Κάθε νέα έκδοση της εφημερίδας μας, καθώς και τα προηγούμενα φύλλα μπορείτε να τα διαβάζετε στην ιστοσελίδα μας. Αξίζει εδώ να πούμε πως η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να αποτελεί το «χειροπιαστό» μέσο ενημέρωσης του συλλόγου μας. Η έκφραση: «τα γραπτά μένουν» δείχνει άμεσα το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της και αντίστοιχα η ανάγκη υποστήριξής της από όλους μας.
Προς το παρόν, όπως προαναφέραμε, η ιστοσελίδα μας είναι στη φάση της τελικής της διαμόρφωσης, κάτι που σημαίνει ότι οι προτάσεις σας, τα σχόλιά σας, οι υποδείξεις σας και οι συμβουλές σας θα επιδράσουν θετικά και δημιουργικά στην οριστική μορφή της.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας και πείτε μας τη γνώμη σας. Στείλτε μας ότι πιστεύετε πως είναι χρήσιμο(κείμενο, εικόνα, βίντεο κτλ.) και θέλετε να το δημοσιεύσουμε.
Η Χρύσω ανοίγει ακόμη μια νέα ‘‘πύλη’’ για να υποδέχεται τα παιδιά της και τους φίλους της. Ας κάνουμε το βήμα να τη διαβούμε. Με τη δική σας υποστήριξη και τη βοήθεια της τεχνολογίας ελπίζουμε να προσφέρουμε κάτι περισσότερο στον τόπο μας.
Ευχαριστούμε θερμά τους Χαράλαμπο Β. Καρανίκα και Γιώργο Δ. Καρανίκα που είναι αφιλοκερδώς οι δημιουργοί του ιστότοπου, καθώς και το Δημήτρη Γ. Καρανίκα για τη χορηγία του που καλύπτει τα έξοδα διατήρησης του ιστότοπου.