Ο πολιτιστικός σύλλογος

Ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1983 και η πλήρης επωνυμία του είναι «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΥΣΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ». Η έδρα του συλλόγου βρίσκεται στην Αθήνα και δε διαθέτει ιδιόκτητο χώρο στέγασης.
Σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσής του, έχει ως σκοπούς του την κοινωνική επαφή των μελών του, την πνευματική προαγωγή τους, την ηθική και υλική ενίσχυσή τους αν χρειαστεί και την προβολή, μελέτη και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων της γενέτειράς μας.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων διεξάγει κάθε χρόνο τις «πάγιες» εκδηλώσεις του στην Αθήνα, στη Λαμία και στο χωριό (χοροεσπερίδες, κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας και η βραδιά νεολαίας και λαϊκή βραδιά στο χωριό), αλλά επιπλέον προγραμματίζει και δραστηριότητες που συνοδεύουν τις εκδηλώσεις αυτές ή είναι ανεξάρτητες όπως: ανοικτές συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές, βραβεύσεις, εκδρομές, εκθέσεις, λαχειοφόρες αγορές κ. ά.
Μία απ’ τις πιο σημαντικές του δραστηριότητες είναι η τριμηνιαία έκδοση της εφημερίδας μας «ΧΡΥΣΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ». Τα θέματά της είναι κυρίως τοπικά νέα κι αρθρογραφία, νέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων και του πνευματικού κόσμου της Ευρυτανίας, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο τεύχος εκδόθηκε το 1994.

Η προσφορά του συλλόγου μας συμπληρώνεται από τη διάθεση χρημάτων για την πραγματοποίηση έργων στο χωριό σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Τα χρήματα προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και από χορηγίες και δωρεές μελών και φίλων του συλλόγου.

Επίσης κατέχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο σε ζητήματα που προκύπτουν και απαιτούν ευρύτερη συνεργασία με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τα απανταχού μέλη του. Τέλος, διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας με αντίστοιχα σωματεία ευρυτανικής προέλευσης και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές του νομού μας. Είναι ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων.
Το συνολικό έργο του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα είναι πολύπλευρο και πραγματικά αξιοθαύμαστο σε σχέση με τις δυνατότητές του. Συντελέστηκε από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια που ανέλαβαν ως τώρα τη διοίκησή του με τη συμπαράσταση των μελών του και γι’ αυτό χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του συνόλου των μελών του και των φίλων του, καθώς και όλων των κατοίκων του χωριού μας.

Mέρος αυτού του έργου του περιλαμβάνει αναπαλαιώσεις, επισκευές και διαμορφώσεις κτισμάτων, οδών και κοινόχρηστων χώρων, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κατασκευές μνημείων και τόπων αναψυχής, συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και καθαριότητα, παραστάσεις σε υπηρεσίες για υποστήριξη αιτημάτων του χωριού κ.ά.

Μία από τις σημαντικές ενέργειες του συλλόγου μας είναι η δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας, η οποία αποτελεί κόμβο άμεσης ενημέρωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας όλων των μελών και των φίλων του χωριού μας και του συλλόγου. Μέσα σ’ αυτήν ο επισκέπτης της θα βρει κάθε πληροφορία για το χωριό, να μάθει τα νέα του και φυσικά μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του, να διαβάσει την εφημερίδα μας, να εγγραφεί ως μέλος και πολλά άλλα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Χρυσιωτών Ευρυτανίας “Η Παναγία” απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καρανίκας Αντώνιος του Θεοδώρου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντότσικας Δημήτριος του Κων/νου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γαϊτάνου Πανωραία του Σπυρίδωνος

ΤΑΜΙΑΣ: Γιαννιώτη Ευαγγελία του Αποστόλου

ΜΕΛΗ:

Θάλλας Γεώργιος του Κων/νου

Καράνης Νικόλαος του Ηλία

Καρανίκας Κων/νος του Λάμπρου

Αντιπρόσωποι του συλλόγου μας στη ΛΑΜΙΑ:

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Καρανίκας Βασίλειος του Χαράλαμπου

Αναπλ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Καρανίκας Γεώργιος του Κων/νου

Yπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας μας «Χρυσιώτικα Νέα»:

      • ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ΚΑΙ

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ   …ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Τα μέλη του συλλόγου μας κάνουν φιλότιμες προσπάθειες και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την πολιτιστική αναβάθμιση του χωριού μας. Η προσπάθειά μας έχει ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτό.

Η ψυχή και η δύναμη του Συλλόγου μας είναι τα μέλη του, τα οποία διακρίνονται για το κοινό αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας. Η συμμετοχή όλων σ’ αυτή την προσπάθεια είναι επιθυμητή και αναγκαία και μας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας.

Σας καλούμε να εγγραφείτε ως μέλη στο Σύλλογό μας , συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα εγγραφής ακολουθώντας τις οδηγίες. Επίσης μπορείτε να καταβάλετε τη συνδρομή σας ως εγγεγραμμένο μέλος ή για την εφημερίδα μας «Χρυσιώτικα Νέα».

Τα έσοδα του συλλόγου μας προέρχονται από τις συνδρομές σας, τις εκδηλώσεις ή τις χορηγίες των μελών μας και διατίθενται αποκλειστικά για την πολιτιστική-εξωραϊστική ανάπτυξη του χωριού μας.

Διαδικασία και Όροι Εγγραφής

  1. Αρχικά συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.
  2. Υποβάλετε την αίτηση. Μόνο αν συμπληρωθούν όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία σας η αίτηση είναι έγκυρη.
  3. Στη συνέχεια καταβάλετε το σχετικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου που φαίνεται παρακάτω, εντός 5 εργάσιμων ημερών.
  4. Με την κατάθεσή σας ο σύλλογος έρχεται σε επαφή μαζί σας και επιβεβαιώνει την εγγραφή σας.
  5. Αν η κατάθεση δεν γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο, η αίτηση θεωρείται άκυρη και θα πρέπει να την υποβάλετε ξανά.