Η ΝΕΑ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΟ

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας βρύσης στη θέση «Παλιόπυργος» από τον τοπικό μας πρόεδρο κ. Ηλία Α. Καρανίκα, γνωστό και καταξιωμένο πλέον «μάστορα», που με πολύ κόπο, αλλά και πολύ μεράκι κι αγάπη για το χωριό και για τα έργα του, φιλοτέχνησε αυτή τη νέα βρύση που θα στολίζει το χωριό μας.

Όλοι θυμούνται ότι από τα παλιά χρόνια υπήρχε εκεί βρύση, η οποία εξυπηρετούσε τις ανάγκες ανθρώπων και ζώων, αλλά είχε με τον καιρό καταστραφεί και λόγω της διάνοιξης του δρόμου. Όλοι επίσης θέλαμε να ξανακτιστεί εκεί μια βρύση, να πίνει ο διαβάτης και να ξεδιψά. Αυτή την επιθυμία την έκανε πραγματικότητα ο τοπικός μας πρόεδρος.

Όσο για το σχέδιο, αυτό έχει τη μορφή πύργου, καθότι εκεί υπήρχε πραγματικός πύργος –το μαρτυρά και η ονομασία του σημείου και έχουν βρεθεί θεμέλιά του, το επιβεβαιώνει και η προφορική παράδοση- χωρίς όμως να έχουμε περισσότερα στοιχεία για το σχέδιό του, τη χρησιμότητά του και τον ιδιοκτήτη του.

Έχουν επιπλέον βρεθεί και υπόγειες σήραγγες μέσα στο χωριό που φαίνεται να ξεκινούσαν ή να κατέληγαν σ’ αυτόν και να τον συνέδεαν με παλιές εκκλησίες του χωριού ή και με άλλα σημεία διαφυγής σε περίπτωση πολιορκίας του. Αυτό είναι ένα ακόμη κομμάτι της ανεξακρίβωτης και πλούσιας ιστορίας του χωριού μας, από τα πολλά που μένουν να ερευνηθούν.

ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Τσιμενταρίστηκε ο τοίχος κάτω από την πλατεία, από τη γωνία του ξενώνα μέχρι τη σκάλα προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Έτσι ομόρφυνε ο δρόμος και κυρίως δεν κινδυνεύει πλέον να πέσει. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε επισκευαστεί ένα τμήμα του που κινδύνευε άμεσα με κατάρρευση.

teixos_plateia2

teixos_plateia

 

 

 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Οι εργασίες καθαριότητας δεν έχουν τελειωμό, αφού οι εκτάσεις που είναι καλυμμένες με χόρτα, βάτα και διάφορα κλαριά, είναι κι αυτές ατελείωτες. Όμως με πρωτοβουλία του τοπικού προέδρου και με τη βοήθεια μερικών από τους λιγοστούς κατοίκους –είναι αλήθεια ότι θα έπρεπε όλοι μας να προσφέρουμε μια μικρή έστω βοήθεια σε αυτό τον τομέα- το χωριό μας διατηρείται περιποιημένο, καθαρό και όμορφο και γοητεύει κάθε επισκέπτη.
Επισημαίνουμε βέβαια πως ο σύλλογός μας προσφέρει κάθε χρόνο βοήθεια στο έργο αυτό, είτε με προσωπική εργασία των μελών του είτε με χρηματοδότηση για ανάλογες εργασίες.